![]() |
Baklalı bulgur pilavı (mersin) Malzeme Bakla 500 gram Su 4 su bardağı Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Baklalar yıkanır,ayıklanır ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede 4 su bardağı su ocağa konur kaynayınca tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirilir.Baklalar yumuşayınca bulgur ilave edilir.Bulgur suyunu çekip göz göz olunca,üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir,peçete örtülür ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Almış) NOT: Tarif Mersin yöresinden alınmıştır. Arzuya göre üzerine 1/2 demet doğranmış dereotu konabilir. Pilavın yağı ilave edilmeden bir kısmı ayrılarak soğutulur içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su ilave edilerek karıştırılır, pilav ile birlikte yenir. Bu karışıma"Sıraysır"denir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk