24 Ocak 2011, 17:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Topalak çorbası (mersin) Malzemeleri: 1 kg bulgur 150 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr et 1 tatlı kasığı karabiber ve kimyon 2 kasık salca 1 bas[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 miktar kuru nane (2 corba kasığı) 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr irmik 1 su bardağı un yeteri kadar tuz. Yapılısı: Ayıklanmıs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencere icerisinde haslanır ve bir miktar karıstırdıktan sonra et ilave edilerek birlikte haslanması sağlanır. Diğer taraftan genisce bir kap icerisine bulgur alınır. Bir kasık salca kıyılmıs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kimyon, karabiber ilave edilerek yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra irmik ve un ilave edilerek hepsi birden yoğrulmaya baslanır. Iyice yumusadıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyukluğunde avunc icerisinde yuvarlanır. Daha once haslanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve et ile hazırlanan topalaklar birlikte kaynatılır. 20 dakika kaynatıldıktan sonra eksisi ve tuzu atılır. Atesten indirilir. Yağ ve salcası kuru naneyle tavada eritildikten sonra corbanın uzerine ilave edilir. Corba servise hazır hale gelmistir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, mersin, topalak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yüzük çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:15 |
Tatar çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:14 |
Kel topalak (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:35 |
Topalak (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:30 |
Topalak (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:10 |