IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Topalak çorbası (mersin) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/378870-topalak-corbasi-mersin.html)

Sır 24 Ocak 2011 17:16

Topalak çorbası (mersin)
 
Malzemeleri:
1 kg bulgur
150 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr et
1 tatlı kasığı karabiber ve kimyon
2 kasık salca
1 bas[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 miktar kuru nane (2 corba kasığı)
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr irmik
1 su bardağı un
yeteri kadar tuz.

Yapılısı:
Ayıklanmıs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencere icerisinde haslanır ve bir miktar karıstırdıktan sonra et ilave edilerek birlikte haslanması sağlanır. Diğer taraftan genisce bir kap icerisine bulgur alınır.
Bir kasık salca kıyılmıs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kimyon, karabiber ilave edilerek yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra irmik ve un ilave edilerek hepsi birden yoğrulmaya baslanır. Iyice yumusadıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyukluğunde avunc icerisinde yuvarlanır. Daha once haslanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve et ile hazırlanan topalaklar birlikte kaynatılır. 20 dakika kaynatıldıktan sonra eksisi ve tuzu atılır. Atesten indirilir. Yağ ve salcası kuru naneyle tavada eritildikten sonra corbanın uzerine ilave edilir. Corba servise hazır hale gelmistir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk