24 Ocak 2011, 17:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yüzük çorbası (mersin) Malzemeleri: Yarım kilo kıyma 2 bas[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kasığı karabiber ve tuz 1 demet maydanoz 1 yemek kasığı salca 1 kg un 250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 yemek kasığı kuru nane 1 cay bardağı katı yağ 2 yemek kasığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salcası yeteri kadar su ve tuz. Yapılısı: Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi icerisinde uzerine nemli bir bez ortulerek biraz bekletilir. Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salcası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır. Hazırlanan kıyma bir tabak icerisine alınarak kaldırılır. Bekletilen hamur bezeler halinde tahta uzerinde acılarak kucuk kareler halinde kesilir. Kesilen kareler icerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur. Kare hamurun dort kosesi bir araya getirilerek kapatılır. Bu sekilde hazırlanan corba unlanarak bir kenara bırakılır. Diğer taraftan tencere icerisine bir miktar su konarak ayıklanan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar haslanır. Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la hazırlanan yuzuk corbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun icinde dokulur. 20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar dokulerek atesten indirilir. Hava icerisine konan yağ eritilir. Eriyen yağa salca ilave edilir, nanesiyle birlikte corbanın uzerine dokulur. Tabaklara konarak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, mersin, yüzük |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fitcevap.com Mersin Spor Hocası, Mersin Özel Fitness Hocası, Mersin Spor Salonu | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 17 Haziran 2023 12:34 |
Fermuardan Yüzük Nasıl Yapılır, Resimli Anlatımlı Yüzük Yapımı | coquettishness | Takı ve Mücevherler | 6 | 04 Aralık 2014 01:23 |
Topalak çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:16 |
Tatar çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:14 |
Yüzük - Yüzük Taşları - Yüzük Taşları Çeşitleri.. | Kralice | Ah Kadınlar | 0 | 25 Mayıs 2008 23:37 |