24 Ocak 2011, 17:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tatar çorbası (mersin) Malzemeleri: 250 gr kıyma et 1 bas[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kilo un 50 gr yağ Yapılısı: Yumurta, tuz , su ve undan elde edilen hamur ıslatılmıs bir pecete ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Bilahire tahta uzerinde yufka seklinde acılan hamur kucuk kareler halinde kesilir. Diğer tarafta yağda kavrulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma ve tuz hamurların ortasına konarak ucgen sekline getirilip kapatılır. Kaynamakta olan et suyuna atılıp pisirilir. Bir sure soğumaya bırakılır. Bu esnada yağ eritilir. Salca ilave edilir, nane atılır. Yağ, salca ve nane karısımı uzerine dokulur. Servis esnasında cırpılmıs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek sofraya konur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, mersin, tatar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fitcevap.com Mersin Spor Hocası, Mersin Özel Fitness Hocası, Mersin Spor Salonu | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 17 Haziran 2023 12:34 |
Mersin, Milyon Beach Fest 25-26-27-28 Haziran 2020'de Mersin'de! (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Topalak çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:16 |
Yüzük çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:15 |
Tatar (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:10 |