![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli döğme pilavı (mersin) Malzemeleri: 200 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kilo dovmelik buğday 200 gr kusbası et bir miktar tuz bir miktar katı yağ yeteri kadar su. Yapılısı: Secilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencere icine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yuksek ateste kaynatılır. Nohut tam olarak pistikten sonra uzerine tuz ile birlikte dovmelik buğday ilave edilir. Ilave edilen malzemeler kaynayana kadar kusbası haslanır. Haslanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pisen doğmenin altı sondurulur. Bir tava icerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın uzerine kusbası haslanmıs et dokulerek servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
döğme, etli, mersin, pilavi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli firik pilavı tarifi | Beatrice | Makarnalar Pilavlar | 0 | 16 Aralık 2019 15:15 |
Etli Meyhane Pilavı Tarifi | Sue | Et Yemekleri | 0 | 02 Ağustos 2012 15:01 |
Güveçte Kaz Etli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 11 Ocak 2010 19:21 |
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 11 Ocak 2010 19:18 |
Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:30 |