IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Humus (tarsus mersin)




Malzemeler: (bir porsiyon için)
100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
75 gr tahin
5 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
0,5 gr kimyon
1 gr tuz
½[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Garnitür malzemeleri:
10 gr yağ
0.5 gr kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 gr sumak
10 gr maydanoz yaprağı
50 gr et sucuğu
10 gr süs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i turşusu
50 gr salatalık turşusu

HAZIRLANIŞI:
Nohutlar yıkanarak bir gün önceden tuzlu suda ıslatmaya alınır. Daha sonra da kaynatılır. Nohutların kaynatılması sırasında su yüzeyinde oluşan köpük bir kepçe yardımıyla alınır. Nohudun haşlanmasında kullanılan haşlama suyu ayrıca bir kaba alınarak muhafaza edilir. Çünkü bu haşlama suyunun, daha sonra humusun tahta tokmak yardımıyla ezilmesi işleminde katkı malzemesi olarak tekrar kullanılması gerekmektedir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ezmek için humus tasına alınır.
Kâfi miktarda tuz ve haşlama suyu da ayrıca ilave edilir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar humus tası içinde kıvama gelinceye kadar tahta tokmağın yardımıyla ezilir. Ezilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akışkanlık kıvamı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]andıktan sonra üzerine kâfi miktarda tahin ilave edilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezmesiyle birlikte harç yapılır.

Not: Arzu edildiği takdirde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da nohudun ezilmesi sırasında ilave edilebilir. Nohudun ezilmesi işleminde (mikser gibi) başkaca bir alet veya cihaz kullanılmaz.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
humus, mersin, tarsus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mersin Tarsus Tarihi Geçmişi SpinoZi İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 01 Şubat 2024 14:29
Tarsus Amerikan Koleji: Mersin – 1876 Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 19:00
Mersin Tarsus İlçesi efLatun Akdeniz Bölgesi 0 08 Aralık 2011 23:24
Karakuş tatlısı (tarsus mersin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:10
Tatar (tarsus mersin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:10