24 Ocak 2011, 17:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Humus (tarsus mersin) Malzemeler: (bir porsiyon için) 100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 75 gr tahin 5 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 0,5 gr kimyon 1 gr tuz ½[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Garnitür malzemeleri: 10 gr yağ 0.5 gr kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 gr sumak 10 gr maydanoz yaprağı 50 gr et sucuğu 10 gr süs[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i turşusu 50 gr salatalık turşusu HAZIRLANIŞI: Nohutlar yıkanarak bir gün önceden tuzlu suda ıslatmaya alınır. Daha sonra da kaynatılır. Nohutların kaynatılması sırasında su yüzeyinde oluşan köpük bir kepçe yardımıyla alınır. Nohudun haşlanmasında kullanılan haşlama suyu ayrıca bir kaba alınarak muhafaza edilir. Çünkü bu haşlama suyunun, daha sonra humusun tahta tokmak yardımıyla ezilmesi işleminde katkı malzemesi olarak tekrar kullanılması gerekmektedir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ezmek için humus tasına alınır. Kâfi miktarda tuz ve haşlama suyu da ayrıca ilave edilir. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar humus tası içinde kıvama gelinceye kadar tahta tokmağın yardımıyla ezilir. Ezilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akışkanlık kıvamı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]andıktan sonra üzerine kâfi miktarda tahin ilave edilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ezmesiyle birlikte harç yapılır. Not: Arzu edildiği takdirde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da nohudun ezilmesi sırasında ilave edilebilir. Nohudun ezilmesi işleminde (mikser gibi) başkaca bir alet veya cihaz kullanılmaz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
humus, mersin, tarsus |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mersin Tarsus Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 01 Şubat 2024 14:29 |
Tarsus Amerikan Koleji: Mersin 1876 | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 19:00 |
Mersin Tarsus İlçesi | efLatun | Akdeniz Bölgesi | 0 | 08 Aralık 2011 23:24 |
Karakuş tatlısı (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:10 |
Tatar (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:10 |