24 Ocak 2011, 17:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karakuş tatlısı (tarsus mersin) 1 kg buğday unu 1 kg yağ (tercih durumuna göre; tereyağı, margarin, sıvı yağ olabilir) 400 gr nişasta 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi (kalın kıyılmış) 1.200 gr toz şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 su bardağı su Malzemeler bir çukur kabın içerisine sırasıyla; bir kg un, iki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], beş çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bir yemek kaşığı sirke koyup harç yapacak şekilde karıştırılır. İki bardak su ilave edilip iyice yoğrularak yumuşak bir hamur haline getirilir. Bıçak yardımı ile yoğurdumuz hamuru bir el yumruğu halinde 14 adet kesilerek, avuç içi ile yuvarlak bezeler haline getirilir. Kesmiş olduğumuz 14 beze 45 dakika dinlendirilir. Dinlendirme işleminden sonra oklava ve ekmek tahtası kullanılarak bezeler kâğıt inceliğinde yufka büyüklüğünde açılır. Açtığımız yufkayı oklava yardımı ile ikiye katlar yufkaların içine 7 cm aralıklarla daha önceden hazırlamış olduğumuz karakuş tatlısının iç malzemesi konulur. Diğer iki katı da yine oklava ile iç malzemesinin üzerine gidişli ve gelişli iki kat daha hamur serilir. 7 cm aralıklarla bıçak yardımı ile kesilir. Daha sonra iki kenar ucu el yardımı ile sıkıştırılıp büzüştürülür. Tam bir kuşun kanadına benzetilir. Böylece bir bezenden 7 karakuş tatlısı elde edilmiş olur. İki taraftan büzüştürülen yufkanın orta kısmı bu şekilde kabartılmış ve dört katında görünmesi sağlanmış olur. Karakuş tatlısı pişirime hazır hale getirilmiştir. Karakuş tatlısının pişirimi için bir tavaya 1 kg yağ konulur. Kızgın yağda kızartma işlemine başlanır. Kızartma işleminden sonra daha önce hazırladığımız şerbete karakuş tatlısı bandırılarak servise hazır hale getirilir. Ancak karakuş tatlısı sıcak ise şerbetin soğuk olması gerekir. Şerbet sıcaksa karakuş tatlısının soğuk olması gerekmektedir. Aksi takdirde karakuş tatlısı ve şerbet sıcak olduğunda hamur haline gelir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
karakuş, mersin, tarsus, tatlisi, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mersin Tarsus Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 01 Şubat 2024 14:29 |
Tarsus Amerikan Koleji: Mersin 1876 | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 19:00 |
Mersin Tarsus İlçesi | efLatun | Akdeniz Bölgesi | 0 | 08 Aralık 2011 23:24 |
Humus (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:11 |
Tatar (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:10 |