![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Işkembe dolması (mardin) MALZEMELER 4 KİŞİLİK 2 tane iyi temizlenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si 1/2 kg kuşbaşı et kuyruk yağı nane tuz 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber az yeni bahar isteye bağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ YAPILIŞI: İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır. Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da konur, o zaman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır. Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir. NOT: Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dolmasi, dolması, işkembe, mardin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biber ve patlıcan dolması (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:05 |
Bumbar dolması (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:02 |
Kaburga dolması (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:02 |
Işkembe kavurma (ığdır) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:16 |