IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Işkembe dolması (mardin)




MALZEMELER 4 KİŞİLİK
2 tane iyi temizlenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]si
1/2 kg kuşbaşı et
kuyruk yağı
nane
tuz
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber
az yeni bahar
isteye bağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yağ

YAPILIŞI:
İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.
Bu arada az ufak doğranmış kuşbaşı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da konur, o zaman[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.

NOT: Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, işkembe, mardin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biber ve patlıcan dolması (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:05
Bumbar dolması (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:02
Kaburga dolması (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:02
Işkembe kavurma (ığdır) Sır Yöresel Yemekler 0 18 Kasım 2010 16:16