24 Ocak 2011, 17:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Biber ve patlıcan dolması (mardin) MALZEMELER : Taze veya kurutulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ufak doğranmış kuşbaşı et her dolma için 1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sumak maydanoz kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] domates ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ufak kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı veya zeytinyağı karabiber pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz. YAPILIŞI: Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler kaynar suda 10-15 dakika kaynatılır (taze ise oyulur).Tane sumak 2 saat önceden suya konarak bekletilir. Diğer malzemeler karıştırılır, sumak suyunun yarısı eklenir. Patlıcan ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içi sıkıştırılmadan doldurulur. Tencereye düzgün bir şekilde yerleştirilir, üzerine kalan sumak suyu ve biraz yağ eklenerek ateşe konur. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yarım saat pişiriniz. Not: Sağlıklı kişiler kuyruğu da ufak kuş başı doğrayarak dolmanın içine diğer malzeme ile katabilirler. Lezzet olarak çok güzel. Ama sağlık açısından önermiyorum tabi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
biber, dolmasi, mardin, patlican, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kurutulmuş Patlıcan Dolması | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 1 | 28 Mart 2022 16:20 |
Patlıcan Dolması Turşusu | Sarya | Turşular | 0 | 23 Aralık 2021 22:08 |
Patlıcan-Biber Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:21 |
Ekşili patlıcan dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:37 |
Vejetaryen Patlıcan Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:23 |