IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaburga dolması (mardin)




MALZEMELER: 4 Kişilik,
1 kg Kuzu veya oğlak kaburga
150 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
tuz
karabiber
yenibahar
250 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı et
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
maydanoz veya reyhan
salça veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI:
Kaburganın et ile kemik arası,kemik tarafı da delinmeyecek şekilde cep gibi açılır. Bademler suda haşlanır ve kabukları soyulur. Yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı et[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den sonra aynı yağ ile kavrulur. Bu arada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım pişirilir. Kavrulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], et, baharatlar, maydanoz veya reyhan bir kapta karıştırılır. Kaburganın içi ve dışı tuz, karabiber ve yenibaharla ovulur.
Hazırlanan iç malzemesi içine doldurulur, etrafı dikilir. Geniş bir tencerede sırt kısmı az kızartılır.
Bir tencereye sırt kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirilir ve üzerine 3-4 su bardağı kaynar su eklenerek orta ateşte buhar ile pişirilir. Etin körpeliğine göre 3-6 saatte pişer. Ara sıra kontrol edilerek suyu azaldıkça kaynar su eklenir. Daha sonra pişen kaburganın üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya salça sürülerek önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.

Not: Ayrıca kaburga içinin hazırlandığı gibi iç pilav yapılarak yanında servis yapılır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, kaburga, mardin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sofraların En Heybetlisi Kaburga Dolması Sarya Yemek Tarifleri 1 23 Aralık 2023 03:09
Işkembe dolması (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:06
Bumbar dolması (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:02
Kaburga dolması (elazığ) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 16:07
Kuzu kaburga dolması Lady Dolma ve Sarmalar 0 08 Nisan 2010 14:43