![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kızartma içli köfte (ırok) (mardin) MALZEMELER (Yetkin Kavak'ın özel tarifi): 1 kg ince bulgur (simd) 1kg bir kere çekilmiş yağsız kıyma 1/2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 400 gram çiğköftelik et 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dövülmüş kişniş karabiber biber salçası az isot bir yemek kaşığı un sıvı yağ maydanoz YAPILIŞI: Bulguru soğuk su ile az ıslatarak bekletin, bu arada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları çok küçük doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kızartın, sonra kıymayı da katarak beraber pişirin. Pişince az[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], az isot ve tuz katarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin, daha sonra çok ufak doğradığınız maydanozları da katarak ateşten indirin ve soğumasını bekleyin. Bu arada ıslattığınız bulgura tuz, 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dövülmüş kişnişi ve 1 yemek kaşığı un karıştırarak yoğurun, az pekişince robot ile merhem gibi çektiğiniz eti de karıştırarak iyice yoğurduktan sonra cevizden az büyük kopararak oyun (açın). Bu açtığınız hamurun içine soğumuş kıymalardan 1 tatlı kaşığı koyarak elinizin içinde elips gibi açın. Daha sonra kızarmış sıvı yağın içinde kızartarak servise sunun. NOT: Bazı tariflerde kaynar su kullanın denmektedir, kesinlikle öyle bir hata yapmayınız! Bazı tariflerde de dışına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önerilmektedir, bu da yozlaştırılmış halidir. Bazı yörelerde de iç olarak yeşil mercimek kullanılmaktadır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
icli, irok, kizartma, mardin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Haşlama içli köfte (ikbebet) (mardin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:04 |
Yufkalı içli köfte (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:29 |
Içli köfte (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:19 |
içli köfte... | KraLiSHE | Yemek Tarifleri | 3 | 03 Kasım 2009 20:49 |