IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kızartma içli köfte (ırok) (mardin)




MALZEMELER (Yetkin Kavak'ın özel tarifi):
1 kg ince bulgur (simd)
1kg bir kere çekilmiş yağsız kıyma
1/2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
400 gram çiğköftelik et
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
dövülmüş kişniş
karabiber
biber salçası
az isot
bir yemek kaşığı un
sıvı yağ
maydanoz

YAPILIŞI:
Bulguru soğuk su ile az ıslatarak bekletin, bu arada[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları çok küçük doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kızartın, sonra kıymayı da katarak beraber pişirin. Pişince az[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], az isot ve tuz katarak 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin, daha sonra çok ufak doğradığınız maydanozları da katarak ateşten indirin ve soğumasını bekleyin. Bu arada ıslattığınız bulgura tuz, 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], dövülmüş kişnişi ve 1 yemek kaşığı un karıştırarak yoğurun, az pekişince robot ile merhem gibi çektiğiniz eti de karıştırarak iyice yoğurduktan sonra
cevizden az büyük kopararak oyun (açın). Bu açtığınız hamurun içine soğumuş kıymalardan 1 tatlı kaşığı koyarak elinizin içinde elips gibi açın. Daha sonra kızarmış sıvı yağın içinde kızartarak servise sunun.

NOT: Bazı tariflerde kaynar su kullanın denmektedir, kesinlikle öyle bir hata yapmayınız! Bazı tariflerde de dışına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önerilmektedir, bu da yozlaştırılmış halidir. Bazı yörelerde de iç olarak yeşil mercimek kullanılmaktadır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
icli, irok, kizartma, mardin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haşlama içli köfte (ikbebet) (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:04
Yufkalı içli köfte (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:29
Içli köfte (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:19
içli köfte... KraLiSHE Yemek Tarifleri 3 03 Kasım 2009 20:49