23 Ocak 2011, 00:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı canfes böreği (manisa) malzeme listesi Hamur için; 4 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 1.5 su bardağı su Ayrıca 200 gr eritilip ılıtılmış tereyağı 1 su bardağı zeytinyağı İç harcı için; 6-7 dilim bayat ekmek içi 4 yemek kaşığı zeytinyağı 400-500 gr orta yağlı kıyma 4-5 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çay kaşığı tuz karabiber yapılışı İç harcını hazırlamak için; kıyma ve yağı bir tavaya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Yemeklik incecik doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar kavurun. Ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiberi serpip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Un ve tuzu derin bir kaba koyup yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ellinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve hamuru toplayıp oda sıcaklığında bir saat kadar dinlendirin. Tezgaha un serpin. Hamurdan eşit büyüklükte 12 parça - beze koparıp yuvarlayın. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Yufka büyüklüğündeki tepsiyi yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serin. Özerine, derin bir kapta karıştırdığınız tereyağı-zeytinyağı karışımından 3-4 yemek kaşığı gezdirin ve hazırladığınız kıymalı içten 3-4 yemek kaşığı serpiştirin. Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayarak malzemenin tamamını tüketin. Böreği kenarlarından alta doğru bohça gibi katlayın. Böreği katlanan kısım altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, önceden 200 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30-35 dakika altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servise sunun
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
böreği, canfes, kiymali, kıymalı, manisa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Saç Böreği | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Ağustos 2013 20:04 |
Kıymalı Saray Böreği | N999 | Et Yemekleri | 0 | 25 Şubat 2012 02:45 |
Kıymalı kolay su böreği | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 27 Aralık 2011 21:07 |
Canfes böreği (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:33 |
Kıymalı Tatar Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:09 |