23 Ocak 2011, 00:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Susamlı aşure (manisa) Malzeme listesi 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz) 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı çekirdeksiz kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (sultani[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de denir) 8-10 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üzeri için; 1 su bardağı susam 10-12 adej kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 10-15 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi 100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi 100 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi YAPILIŞI: Aşurelik buğday, kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (börülce ya da iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) ve nohudu ayrı ayrı kaplara koyup üzerlerine 4-5 santim çıkacak kadar soğuk suyla bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğday, kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nohudu iyice yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine 5 santim çıkacak kadar su ilave edip ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Ayrı ayrı tencerelerde haşladığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yi aşurelik buğdayın olduğu tencereye aktardıktan sonra sık sık karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirmeye devam edin. Burada dikkat etmeniz gereken şey, suyu azaldıkça 4-5 su bardağı sıcak su eklemektir. Tozşeker ve yıkayıp süzdüğünüz kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave ettikten sonra tavla zarı formunda doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kısık ateşte 30-40 dakika daha pişirin, (aşureyi sık sık karıştırmayı ve suyu azsa sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin) Aşure koyu kıvamlı bir çorba gibi olmalıdır. İsterseniz bir kahve fincanı kadar gülsuyunu üzerine aktararak yaklaşık 10 dakika daha kaynattığınız aşureyi ocaktan alın. Hafifçe ılık hale gelmesini bekleyip kâselere paylaştırarak üzerlerine tarçın ve susam serpiştirin. Nar,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le süsleyin. İsterseniz bir adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın kabuğunu çok ince doğrayarak aşureye pişerken ilave edebilirsiniz. Soğuk olarak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
aşure, manisa, susamli, susamlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Susamlı Kraker | NurSima | Hamur İşleri | 0 | 16 Mart 2021 21:29 |
Susamlı Acı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 21:53 |
Aşure Günü Nedir?, Aşure Günü Neler Yapılır?, Aşure Günün Fazileti | Violent | İslamiyet | 0 | 28 Ekim 2015 19:56 |
Susamlı Pilav | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:45 |
Susamlı ve mangolu et | Rhytia | Diyet Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2014 21:18 |