22 Ocak 2011, 23:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sargılı burma (malatya) Malzemeler: 1 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg. un 1 tatlı kaşığı karbonat 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım kg. nişasta 1 kg. margarin. Yapılışı: Hamurun hazırlanacağı geniş bir kaba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılır. İçerisinde zeytinyağı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da karıştırılıp iyice çırpılır. Çırpma sırasında karbonatı da atılır. İyice karışması sağlandıktan sonra ununu yavaş yavaş dökerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar hamuru yoğurarak 1 saat kadar dinlenmesi beklenir. Ceviz büyüklüğünde hamur alınır, tülbent inceliğinde yufka açılır. Yağlanmış bir tepsiye açılan yufkalar içerisine bol miktarda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilerek oklavaya sarılır. Oklavanın her iki tarafından elle ittirerek sarılı durumdaki yufkanın büzülmesi sağlanır. Oklavaya yapışmadan tepsinin içine boru şekline gelmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yufkalar bırakılır. Tepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerine yanmış yağ dökülür. Tepsiye hazırlanan ve yağı dökülen sargılı burma fırında kızartılır. Kızartma işi bittikten sonra daha önce hazırlanmış şeker şerbeti tepsiye ılıkça dökülür
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
burma, malatya, sargili, sargılı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pazılı Burma Börek | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:17 |
Çorum Baklavası(Gül Burma) | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:16 |
Sarıklı Burma | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:32 |
Cevizli Burma Tatlısı | Violent | Tatlılar | 0 | 15 Haziran 2012 14:51 |
Burma baklava | Nur | Tatlılar | 9 | 15 Aralık 2010 11:00 |