22 Ocak 2011, 23:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | ıspanaklı ekşili köfte (malatya) Malzeme Ispanak 500 gram Soğan 3 orta boy Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Su 7 su bardağı Duru Mercimek (kahverengi) 1 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 2 su bardağı Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı Erik ekşisi 2 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 8-10 YAPILIŞI Ispanaklar bol su ile birkaç defa iyice yıkanır ve ayıklanır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır.Geniş bir tencerede yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur, salça ilave edilerek biraz çevrilir. Üzerine 6 su bardağı sıcak su dökülür ve yıkanmış mercimek ilave edilerek kapak kapatılır. Kaynayınca ateş kısılır. Hafif ısıda mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Öte yanda bir tepsiye,bulgur ve bir tatlı kaşığı tuz konur,üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülerek kapak kapatılır. Kabarınca, el ıslatılarak elastik bir yapı oluncaya kadar iyice yoğrulur(yada bulgur ıslatılmadan, azar azar su ilave edilerek de iyice yoğrulabilir) Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Yumuşayan mercimeğe kalan tuz,köfteler ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekşisi ilave edilir. Diğer taratfa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doğranır. Köfteler biraz pişince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilir.ıspanak ve köfteler iyice pişince ateşten alınır ve sıcak olarak servis yapılır.(K.K.Hamamcılar) NOT: Malatya yöresi yemeklerindendir. Öğle ve akşam öğünlerinde sevilerek tüketilir. Malatya'da özel hazırlanan ince yarma ile yapılır. Erik ekşisi yok ise, nar ekşisi, o da yoksa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanılabilir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
ekşili, ispanakli, köfte, malatya, ıspanaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekşili Köfte Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 24 Mayıs 2023 11:15 |
Patlıcanlı ekşili köfte | Feronia | Kebaplar Köfteler | 1 | 30 Haziran 2022 18:54 |
Ekşili köfte | Funda | Kebaplar Köfteler | 1 | 08 Mayıs 2019 11:16 |
Fasulye yaprağında ekşili köfte tarifi - Malatya (Doğu Anadolu) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:32 |
Ekşili Şiş Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Şubat 2010 22:29 |