22 Ocak 2011, 23:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Küllah dolması (malatya) Malzeme Kurutulmuş Dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 12-13 adet Kurutulmuş Dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6-7 adet Kıyma 1 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1+1/2 su bardağı Soğan 1 büyük boy Maydanoz 1 demet Nane 1 yemek kaşığı Salça 2 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Su 3 su bardağı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Erik ekşisi 1 yemek kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akşamdan kaynar suya konur,kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır ve üzerine soğuk su dökülerek bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür. Biberler ise, kaynar suda 4-5 dakika haşlanır ve birkaç kere soğuk sudan geçirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince doğranır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır ve incecik kıyılır. Kıyma, bulgur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, nane, bir yemek kaşığı salça, tuz, karabiber,pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır. Külahlara 1 parmak boşluk kalıncaya kadar iç doldurulur ve dolmalar tencereye dizilir.Yağ eritilir 1 yemek kaşığı salça ilave edilerek bir iki defa karıştırılır. Kalan 2 su bardağı su ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekşisi konup kaynatılarak dolmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir (K.K.Önal). NOT: Küllah;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],biber ve salatalık gibi sebzelerin oyularak ipe dizilip kurutulmuş şeklidir. Birçok yörede[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yada bulgurlu olarak hazırlanır. Malatya yöresinde sıklıkla yapılır. Erik ekşisi yerine, nar ekşisi,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu yada koruk suyu konabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, küllah, malatya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya | eiffel65 | IF Sözlük | 0 | 12 Eylül 2019 18:29 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Malatya - Battalgazi | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 20:20 |
Malatya - Arapgir | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 20:19 |
Malatya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:38 |