IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 23:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küllah dolması (malatya)




Malzeme
Kurutulmuş Dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 12-13 adet
Kurutulmuş Dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6-7 adet
Kıyma 1 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Maydanoz 1 demet
Nane 1 yemek kaşığı
Salça 2 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Su 3 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı
Erik ekşisi 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar akşamdan kaynar suya konur,kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır ve üzerine soğuk su dökülerek bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür. Biberler ise, kaynar suda 4-5 dakika haşlanır ve birkaç kere soğuk sudan geçirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince doğranır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır ve incecik kıyılır. Kıyma, bulgur,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, nane, bir yemek kaşığı salça, tuz, karabiber,pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 1 su bardağı su iyice karıştırılır. Külahlara 1 parmak boşluk kalıncaya kadar iç doldurulur ve dolmalar tencereye dizilir.Yağ eritilir 1 yemek kaşığı salça ilave edilerek bir iki defa karıştırılır. Kalan 2 su bardağı su ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ekşisi konup kaynatılarak dolmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir (K.K.Önal).

NOT: Küllah;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],biber ve salatalık gibi sebzelerin oyularak ipe dizilip kurutulmuş şeklidir. Birçok yörede[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li yada bulgurlu olarak hazırlanır. Malatya yöresinde sıklıkla yapılır. Erik ekşisi yerine, nar ekşisi,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu yada koruk suyu konabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, küllah, malatya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Malatya eiffel65 IF Sözlük 0 12 Eylül 2019 18:29
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) Violent Deniz Ürünleri 0 26 Mayıs 2013 19:52
Malatya - Battalgazi Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 20 Ağustos 2011 20:20
Malatya - Arapgir Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 20 Ağustos 2011 20:19
Malatya Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:38