22 Ocak 2011, 23:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kulak çorbası (malatya) Malzeme Duru Nohut 1/4 su bardağı Kıyma 1/2 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/3 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Sıvı Yağ 1/2 su bardağı Un 1 su bardağı Yumurta 1 adet Et suyu 6 su bardağı Yoğurt (süzme) 2 su bardağı Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Nohut yıkanır, akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün bir su bardağı su ile basınçlı (düdüklü) tencerede haşlanır. Kıyma, bulgur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak yağda kızartılır. Un, 1/2 Tatlı kaşığı tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ılık su ile yoğrulan hamur, 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamur (yufka gibi) 2 mm . incelikte açılarak küçük küçük kare şeklinde kesilir. Et suyu ocağa konur, kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Hamurun (yarısı başka biz zaman kullanılmak üzere ayrılır)yarısı kaynayan et suyuna ilave edilerek pişirilir. Kızartılan köftelerve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır,ara sıra karıştırılarak ılıklaştırılır.yarım su bardağı su ile ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Tereyapı kızdırılıp, ocaktan alınır nane ve Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak çorbanın üzerine dökülür. (K.K.Önal). NOT: Malatya'dan alınan bu çorba, yörede yaygın olarak yapılmaktadır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, kulak, malatya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kulak Estetiği – Kepçe Kulak Ameliyatı | Ecrin | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 12 Ekim 2014 21:21 |
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? | Ecrin | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 27 Eylül 2014 23:31 |
Kronik orta kulak iltihabının kulak zarına etkisi nedir? | Ecrin | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 27 Eylül 2014 23:29 |
Kulak Kepçesi Ve Dış Kulak Yolu Kanserleri | Liaaa | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 17 Haziran 2012 04:25 |
Yüksük çorbası (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:30 |