IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 23:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kulak çorbası (malatya)




Malzeme
Duru Nohut 1/4 su bardağı
Kıyma 1/2 su bardağı
Duru Çiğ köftelik Bulgur 1/3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Sıvı Yağ 1/2 su bardağı
Un 1 su bardağı
Yumurta 1 adet
Et suyu 6 su bardağı
Yoğurt (süzme) 2 su bardağı
Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Nohut yıkanır, akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır ve ertesi gün bir su bardağı su ile basınçlı (düdüklü) tencerede haşlanır. Kıyma, bulgur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak yağda kızartılır. Un, 1/2 Tatlı kaşığı tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ılık su ile yoğrulan hamur, 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamur (yufka gibi) 2 mm . incelikte açılarak küçük küçük kare şeklinde kesilir. Et suyu ocağa konur, kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Hamurun (yarısı başka biz zaman kullanılmak üzere ayrılır)yarısı kaynayan et suyuna ilave edilerek pişirilir. Kızartılan köftelerve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır,ara sıra karıştırılarak ılıklaştırılır.yarım su bardağı su ile ezilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilerek karıştırılır. Tereyapı kızdırılıp, ocaktan alınır nane ve Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılarak çorbanın üzerine dökülür. (K.K.Önal).

NOT: Malatya'dan alınan bu çorba, yörede yaygın olarak yapılmaktadır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
corbasi, çorbası, kulak, malatya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kulak Estetiği – Kepçe Kulak Ameliyatı Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:21
Kulak tüpü ameliyatının orta kulak iltihabı tedavisindeki yeri nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:31
Kronik orta kulak iltihabının kulak zarına etkisi nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 27 Eylül 2014 23:29
Kulak Kepçesi Ve Dış Kulak Yolu Kanserleri Liaaa Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 17 Haziran 2012 04:25
Yüksük çorbası (malatya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:30