22 Ocak 2011, 23:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dolamber böreği (kütahya) Malzemeleri; 4 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tutam karabiber maydanoz 1 tutam kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuz 4 su bardağı un ½ paket margarin yeterli miktarda su Hazırlanışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ufak bezeler halinde ayrılarak oklavayla ince açılır. Margarinle sıvı yağ karıştırılıp açılan hamur yağlanır ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li harç serpilir. Yuvarlayıp dolandırılarak tepsiye döşenir. 220 derece fırında pişirilir. Çıtır çıtır servise hazırlanır. Patatesler kaynamış olarak hazırlanır. İçine kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenerek hazırlanır.Sunum; sıcak olarak servis yapılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolamber, kÜtahya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PatatesLi DoLamber Böreği | Sarya | Hamur İşleri | 3 | 23 Ocak 2024 14:55 |
Kütahya / Tarihçesi | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 11:43 |
Kütahya | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 11:40 |
Kütahya şivesi | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 10:52 |
Kütahya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:37 |