22 Ocak 2011, 23:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tosunum (kütahya) Malzemeleri; 1 şişe maden suyu 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı zeytinyağı tuz 1 adet margarin haşhaş aldığı kadar un Hazırlanışı: Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
06 Kasım 2012, 15:29 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tosunum (kütahya) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için; Aldığı kadar un Su Tuz İçi için; 5 küçük boy kuru soğan 2 kase yeşil mercimek 1 tutam karabiber Haşhaşlı sos için; 1 kase çekilmiş haşhaş Tereyağı Zeytinyağ Sıvıyağ Yapılışı: Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 1 kase çekilmiş yaş haşhaş eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve sıvıyağla boza kıvamına getirilir. Açılan ilk hamur haşhaşlanır. Enine 3-4 parçaya kesilir. Her şerit sarılıp birbirinin içine sarılarak yumak haline getirilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp haşhaşlanıp kesilir ve sarılarak yumak yapılır. Önceden haşlanmış 2 kase yeşil mercimek pembeleşen soğanlara eklenir. birer tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilir. Böreğin içi için; 5 küçük boy kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşince 2 kase haşlanmış yeşil mercimek eklenir. Haşhaşlı hamurlardan ilki tepsi büyüklüğünde açılıp kare parçalara ayrılır. Her kare parçanın ortasına mercimekli iç yerleştirilir.karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Kalan 2 haşhaşlı hamur açılıp aynı şekilde kesilir ve iç konulup kapatılarak yaplanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır. Tosunum Böreği servise hazırdır. |
|
Etiketler |
kÜtahya, tosunum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ToSunum Böreği Tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 23 Ocak 2024 03:29 |
Ulu Cami-Kütahya | Zen | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 26 Kasım 2012 14:19 |
Kütahya | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 11:40 |
Kütahya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:37 |
Kütahya Ve Tarihçesi | Asimavi | Ege Bölgesi | 2 | 10 Ocak 2010 23:30 |