IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 23:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tosunum (kütahya)




Malzemeleri;
1 şişe maden suyu
1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 adet margarin
haşhaş
aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Hamur yoğrulur ve 8 parçaya bölünür. Her parça bir tabak büyüklüğünde açılarak yağlanır ve katlanır. Buzdolabında 1 saat bekletilir. Her parça açılır, 4 parçaya bölünür. İçi konup kapatılır. Üzerine yağlı haşhaş sürülüp fırına verilir. İçinin hazırlanışı, 1 su bardağı yeşil mercimek iyice haşlanır. Süzülür., biraz yağla 1 adet doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur. Mercimek ilave edilir. Tuz ve karabiber konulur. Sunum; tercihen sıcak olarak servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 06 Kasım 2012, 15:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tosunum (kütahya)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için;


Aldığı kadar un
Su
Tuz
İçi için;
5 küçük boy kuru soğan
2 kase yeşil mercimek
1 tutam karabiber
Haşhaşlı sos için;
1 kase çekilmiş haşhaş
Tereyağı
Zeytinyağ
Sıvıyağ


Yapılışı:


Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 1 kase çekilmiş yaş haşhaş eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve sıvıyağla boza kıvamına getirilir. Açılan ilk hamur haşhaşlanır. Enine 3-4 parçaya kesilir. Her şerit sarılıp birbirinin içine sarılarak yumak haline getirilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp haşhaşlanıp kesilir ve sarılarak yumak yapılır. Önceden haşlanmış 2 kase yeşil mercimek pembeleşen soğanlara eklenir. birer tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Böreğin içi için; 5 küçük boy kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşince 2 kase haşlanmış yeşil mercimek eklenir. Haşhaşlı hamurlardan ilki tepsi büyüklüğünde açılıp kare parçalara ayrılır. Her kare parçanın ortasına mercimekli iç yerleştirilir.karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Kalan 2 haşhaşlı hamur açılıp aynı şekilde kesilir ve iç konulup kapatılarak yaplanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır.
Tosunum Böreği servise hazırdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kÜtahya, tosunum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ToSunum Böreği Tarifi Sarya Hamur İşleri 0 23 Ocak 2024 03:29
Ulu Cami-Kütahya Zen Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 26 Kasım 2012 14:19
Kütahya Ecrin Ege Bölgesi 0 12 Kasım 2011 11:40
Kütahya Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:37
Kütahya Ve Tarihçesi Asimavi Ege Bölgesi 2 10 Ocak 2010 23:30