22 Ocak 2011, 23:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Göveçli pilav (kütahya) Malzemeleri; 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 3 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tereyağı 3 bardak et suyu 2 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Et haşlanıp göveçte fırına sürülür. Pirinç, 2 çorba kaşığı tuzla kaynar suda önceden ıslatılır. Et başka kaba alınır. Pirinç bolca yıkanır. 2 çorba kaşığı tereyağında hafif kavrulur. Göveçe yerleştirilir. Üzerine kızarmış kebap etleri koyulur. 3 su bardağı et suyu ilave edilerek, fırına verilir. Yarım saat fırında pişirilir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
göveçli, kÜtahya, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kütahya | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 11:40 |
Kütahya şivesi | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 12 Kasım 2011 10:52 |
Kütahya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:37 |
Zerdeli pilav (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:11 |
Mercimekli pilav (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:09 |