22 Ocak 2011, 23:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pilavlı tas kebabı (kütahya) Malzemeleri; Eti için; 2 kg kuşbaşı doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 1 adet orta boy büyüklükte kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 paket margarin (250 gr) ½ kahve kaşığı toz tarçın 1 tatlı kaşığı tuz 5 adet orta boy yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5-6 su bardağı su Pilavı için; 4 su bardağı pilavlık iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Hazırlanışı: İnce kıyılmış kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], margarin, tarçın, tuz, kabuğu soyulup doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı etle karıştırılıp, 40-45 cm çapında 4-5 cm kalınlığında kenarı olan yuvarlak bir tepsinin ortasında koyulup üzerine sivri yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştirerek, 20-25 cm çapında, 28-20 cm derinliğinde, ateşe dayanıklı porselen veya metal bir tas kapatılarak 5-6 su bardağı sıcak su ilave edilip, ağır ateşte 45 dakika pişirilir. Tası hiç açmadan kenarındaki artan et suyu, başka bir kaba alınır, bu et suyu dahil olmak üzere 6 su bardağı sıcak su, ocaktaki tepsiye geri boşaltılır. Ayıklanıp yıkanmış 4 s bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tepsideki tasın etrafına boşaltılarak, 1 tatlı kaşığı tuz serpilip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler suyunu çekene kadar çevire çevire pişirilip, ocaktan indirilir, üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendikten sonra ortasındaki tas kaldırılıp servis yapılır. Etini pişirirken suyu azalırsa, biraz daha su ıleve edılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kebabi, kÜtahya, pilavli, tas |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pilavlı Patlıcan Kapama | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 04 Ocak 2024 15:14 |
Pilavlı pirzola dolması | Beatrice | Et Yemekleri | 9 | 02 Ocak 2020 18:51 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
İç Pilavlı Bonfile Dolması | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 15 Şubat 2010 22:40 |
İç Pilavlı Tavuk Pirzola | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 23 Mart 2009 02:54 |