IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pilavlı tas kebabı (kütahya)




Malzemeleri;
Eti için;
2 kg kuşbaşı doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
1 adet orta boy büyüklükte kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket margarin (250 gr)
½ kahve kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet orta boy yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5-6 su bardağı su
Pilavı için;
4 su bardağı pilavlık iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su

Hazırlanışı:
İnce kıyılmış kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], margarin, tarçın, tuz, kabuğu soyulup doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı etle karıştırılıp, 40-45 cm çapında 4-5 cm kalınlığında kenarı olan yuvarlak bir tepsinin ortasında koyulup üzerine sivri yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yerleştirerek, 20-25 cm çapında, 28-20 cm derinliğinde, ateşe dayanıklı porselen veya metal bir tas kapatılarak 5-6 su bardağı sıcak su ilave edilip, ağır ateşte 45 dakika pişirilir. Tası hiç açmadan kenarındaki artan et suyu, başka bir kaba alınır, bu et suyu dahil olmak üzere 6 su bardağı sıcak su, ocaktaki tepsiye geri boşaltılır. Ayıklanıp yıkanmış 4 s bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tepsideki tasın etrafına boşaltılarak, 1 tatlı kaşığı tuz serpilip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler suyunu çekene kadar çevire çevire pişirilip, ocaktan indirilir, üzeri kapatılarak 10 dakika dinlendikten sonra ortasındaki tas kaldırılıp servis yapılır. Etini pişirirken suyu azalırsa, biraz daha su ıleve edılır

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kebabi, kÜtahya, pilavli, tas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pilavlı Patlıcan Kapama Sarya Et Yemekleri 1 04 Ocak 2024 15:14
Pilavlı pirzola dolması Beatrice Et Yemekleri 9 02 Ocak 2020 18:51
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55
İç Pilavlı Bonfile Dolması YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:40
İç Pilavlı Tavuk Pirzola YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 02:54