22 Ocak 2011, 22:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Topalak (konya) Malzeme Duru Nohut 1/2 su bardağı Su 6 su bardağı Soğan 1 orta boy Maydanoz 1/3 demet Koyun kıyması 1+1/4 su bardağı Duru köftelik Bulgur 1/3 su bardağı Tuz 1+1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Un 2 yemek kaşığı Parça et 100 gram Tereyağı yada margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Salça 1+1/2 yemek kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Nohut akşamdan 1 su bardağı su ile ıslatılır , ertesi gün 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır.Soğan soyulur, yıkanır ve rendelenir.Maydanozlar yıkanır,ayıklanır ve ince kıyılır.Bir tepside kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],maydanoz,bulgur, tuzun yarısı ve karabiber biraz su ilavesiyle yoğrulur.Fındık büyüklüğünde köfteler yapılıo unlanmış tepsiye dizilir ve tepsi sallanrak köfteler unlanır.Parça et,köftelerden daha küçük doğranır ve yağ ile kavrulur.Salça ve kırmızıbiber ilave edilerek karıştırılır ve 4 su bardağı su dökülür.Kaynayınca tuz, köfteler ve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Halıcı,1979). NOT: Birçok yörede bilinen topalak, Konya yöresinde de yaygındır. Meyaneli yapılmak istenirse 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık un kavrularak pişen topağa ilave edilebilir. Bazı yörelerde (Sivas, Bitlis) "sulu köfte " olarak da bilinmektedir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
konya, topalak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Albaraka Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 20:03 |
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 19:59 |
Topalak çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:16 |
Kel topalak (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:35 |
Topalak (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:10 |