22 Ocak 2011, 22:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yalancı dolma (konya) Malzeme Asma yaprağı (salamura) 400-500 gram Soğan 3 orta boy Domates 3 orta boy Maydanoz 1 demet Zeytinyağı 1 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Su 4+1/2 su bardağı Tuz (yaprağın tuzuna göre) 1/2 tatlı kaşığı Yumurta 2 adet Nane 1 yemek kaşığı Limon tuzu 1/2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6-8 YAPILIŞI Yapraklar yıkanır, fazla tuzunu gidermek için üzerine su dökülerek 4-5 saat ıslatılır. (Gerekirse 1 taşım kaynatılabilir) süzgece alınır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domatesler yıkanır, kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Maydanoz ise yıkanır, ayıklanır ve ince kıyılır. Bir tencere de yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur kısık ateşte ara sıra karıştırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür. Domatesler eklenir, suyu çekinceye kadar pişirilir. Bulgur ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur ve 3 su bardağı su dökülür. Kaynayınca tuz atılır. Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alınır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılıp, nane ve maydanoz da eklenip iyice karıştırılır ve kapak örterek 10-15 dakika dinlendirilir. Yaprağın ortasına içten gereği kadar konur, kenarları hafif kapatılarak sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tuzu ve 1,5 su bardağı su eklenerek 30 dakika pişirilir. Özellikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Aydın) NOT: Tarif Konya yöresinden alınmıştır. Zeytinyağı ile yapıldığı için, yalancı dolma olarak tabir edilir. Yaprak yerine, diğer sebzeler (kabak, kuru yada taze dolma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) kullanıldığında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu eklenmez,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yerine 2 yemek kaşığı salça konabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolma, konya, yalanci, yalancı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yalancı Patlıcan Dolma | CORDON BLEU | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Şubat 2022 21:47 |
Yalancı Babanın Yalancı Oğlu | Sarya | Fıkra | 0 | 22 Şubat 2022 04:47 |
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 19:59 |
Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma ) | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2013 13:28 |
Karışık dolma (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 15:08 |