22 Ocak 2011, 22:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | şam tiridi (konya) Malzeme Duru Nohut 1/4 su bardağı Su 6+1/2 su bardağı Maydanoz 1/3 demet Soğan 1 büyük boy Koyun kıyması 1+1/4 su bardağı Duru Köftelik Bulgur 1/3 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Un 1 yemek kaşığı Parça et 100 gram Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Salça 1+1/2 yemek kaşığı Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı Yoğurt (süzme) 2 su bardağı Sarımsak 4-5 diş Tandır ekmeği 1 adet Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Nohut akşamdan yıkanır ve 1/2 su bardağı su ile ıslatılır, ertesi gün basınçlı tencerede 1 su bardağı su ile haşlanır. Maydanoz yıkanır ayıklanır ve ince ince kıyılır, Soğan soyulur, yıkanır ve rendelenir bir tepside kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, bulgur, tuzun yarısı ve karabiber biraz su ilavesiyle iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve unlanmış tepsiye dizilir. Arada sallanarak birbirine yapışması önlenir.Et köftelerden daha küçük parçalar halinde doğranır. Yağın bir kaşığı ayrılır. Geniş bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı yağ ile et kavrulur, salça ve kırmızıbiber ilave edilerek karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökülür ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kalan tuz, köfteler,ve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir,kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar soyulur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Yoğurt biraz su ezilir,sarımsak ilave edilerek karıştırılır. Ekmek birer lokmalık küçük parçalara ayrılarak servis tabağına alınır.Üzerine ılıtılmış topalak dövülür ve etrafı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çevrilir. Bir yemek kaşığı terayağı kızdırılarak üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı, 1979) NOT: Tarif Konya'dan alınmıştır. Öğle ve akşam öğünlerinde ana yemek olarak servis yapılır. Tandır ekmeği Bulnmadığında, pide ekmek de kullanılabilir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
konya, tiridi, Şam |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Simit Tiridi | Funda | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Nisan 2019 11:24 |
Yumurta tiridi (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 26 Şubat 2012 02:57 |
şibitli tavuk tiridi (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:27 |
Yumurta tiridi (Yalova) | yoSun | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:06 |
Tamtak tiridi (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:52 |