IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 22:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
şam tiridi (konya)




Malzeme
Duru Nohut 1/4 su bardağı
Su 6+1/2 su bardağı
Maydanoz 1/3 demet
Soğan 1 büyük boy
Koyun kıyması 1+1/4 su bardağı
Duru Köftelik Bulgur 1/3 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Un 1 yemek kaşığı
Parça et 100 gram
Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı
Salça 1+1/2 yemek kaşığı
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı
Yoğurt (süzme) 2 su bardağı
Sarımsak 4-5 diş
Tandır ekmeği 1 adet
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Nohut akşamdan yıkanır ve 1/2 su bardağı su ile ıslatılır, ertesi gün basınçlı tencerede 1 su bardağı su ile haşlanır. Maydanoz yıkanır ayıklanır ve ince ince kıyılır, Soğan soyulur, yıkanır ve rendelenir bir tepside kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, bulgur, tuzun yarısı ve karabiber biraz su ilavesiyle iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır ve unlanmış tepsiye dizilir. Arada sallanarak birbirine yapışması önlenir.Et köftelerden daha küçük parçalar halinde doğranır. Yağın bir kaşığı ayrılır. Geniş bir tencerede kalan 4 yemek kaşığı yağ ile et kavrulur, salça ve kırmızıbiber ilave edilerek karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su dökülür ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca kalan tuz, köfteler,ve haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edilir,kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar soyulur, 1/2 tatlı kaşığı tuz ile dövülür. Yoğurt biraz su ezilir,sarımsak ilave edilerek karıştırılır. Ekmek birer lokmalık küçük parçalara ayrılarak servis tabağına alınır.Üzerine ılıtılmış topalak dövülür ve etrafı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile çevrilir. Bir yemek kaşığı terayağı kızdırılarak üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. (Halıcı, 1979)

NOT: Tarif Konya'dan alınmıştır. Öğle ve akşam öğünlerinde ana yemek olarak servis yapılır. Tandır ekmeği Bulnmadığında, pide ekmek de kullanılabilir

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
konya, tiridi, Şam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Simit Tiridi Funda Yöresel Yemekler 0 10 Nisan 2019 11:24
Yumurta tiridi (yalova) Sır Yöresel Yemekler 1 26 Şubat 2012 02:57
şibitli tavuk tiridi (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:27
Yumurta tiridi (Yalova) yoSun Yöresel Yemekler 0 18 Kasım 2010 16:06
Tamtak tiridi (ankara) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:52