22 Ocak 2011, 15:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karışık dolma (konya) MALZEME LİSTESİ 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 adet yeşil dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ayrıca 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz Dolma harcı için; 500 gr yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması (veya[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması) 2 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (veya düğü denilen ince bulgur) 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 çay bardağı su 2 çay kaşığı karabiber, pulbiber 1 yemek kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı tuz ayrıca 100 gr sadeyağ (veya tereyağı) YAPILIŞI Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanları ortadan ikiye kesip iç kısımlarını oyup çıkarın. Kabakların uç kısımlarını kesip üzerlerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ıyarak temizleyin ve içlerini oyup çıkarın. Hazırladığınız sebzeleri kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Dolma harcı için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları soyup zardan ufak doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, tuz, karabiber,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası, pulbiber, nane,domates, yıkanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ve bir çay bardağı suyu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız dolma harcını sebzelerin içlerine üstte bir parmak boşluk bırakacak şekilde doldurup kapaklarını kapatın. Tencereye dolmaların ağız kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizin. Parçaladığınız yağı, tuz ve 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Dolmaların dağılmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolma, kariŞik, karışık, konya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Albaraka Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 20:03 |
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 19:59 |
Konya / Sultan Hani Konya | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2011 02:48 |
Yalancı dolma (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:28 |