22 Ocak 2011, 15:08 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hatçana böreği (konya) MALZEME LİSTESİ Hamur için; 4 su bardağı un Yaklaşık 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un İç harcı için; 500 gr orta yağlı beyaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı kırmızı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kızartmak için; 2 su bardağı zeytinyağı YAPILIŞI Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın. Azar azar su ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve çok hafif elinize yapışan bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru toparlayıp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin. İç malzemesi için;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın. Üzerine rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar-bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Açtığınız yufkanın dört bir ucunu hamurun ortasında toplayıp, kare bir şekil verin. Kare yufkayı dörde bölün. Her bir parçanın üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li içten koyup üçgen şeklinde yada zarf şeklinde kare kapatın. Kenarlarını parmakla bastırıp yapıştırın. Geniş bir tavaya yağı koyup, kızdırın. Börekleri önlü arkalı kızartıp, üzerine kağıt peçete serilmiş bir servis tabağına çıkarın. Sıcak ikram edin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
böreği, hatçana, konya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Albaraka Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 20:03 |
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? | PySSyCaT | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 19:59 |
Konya / Sultan Hani Konya | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2011 02:48 |
Mevlana böreği (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:33 |
Tandır böreği (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:32 |