22 Ocak 2011, 15:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli tirit (konya) MALZEME ÜSTESİ 8 dilim bayat ekmek içi 100-150 gr tereyağı Taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su YAPILIŞI Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkarıp orta boy bir tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine şeker ve suyu katıp orta ısılı ateşe oturtun. Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Öte yandan küp küp doğradığınız ekmekleri geniş bir tavada erittiğiniz yağın içine aktarın. Sürekli karıştırarak ekmekleri sararıncaya dek 8-10 dakika kavurup, kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri suyuyla beraber aktarın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.Kaymakla beraber servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
konya, tirit, vişneli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Tirit Tarifi | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 05 Mayıs 2022 15:34 |
Tirit (kastamonu) | MoHaC | Yöresel Yemekler | 0 | 11 Kasım 2011 14:37 |
Tirit kebap (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 15:04 |
Tirit (konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 2 | 22 Ocak 2011 15:00 |
Domatesli Tirit | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Şubat 2010 17:57 |