IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bamya çorbası (konya)




Malzemeler
1 sb. Kuru çiçek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](25 gr.)
1 ad. Limon(dilimlenmiş)
3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
1 yk. Sade yağ
2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
1 yk[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası(istenirse 3 ad kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
5 sb. Et suyu veya su
1 tk tuz
2 çb[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu veya koruk suyu

Yapılışı:
Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veya bez arasında ov,yıka.3-4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bamya, corbasi, çorbası, konya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Annemin Bamya Çorbası (Yemeği) mCx Sebze Yemekleri 0 24 Eylül 2019 22:14
Kuru Bamya Çorbası Tarifi Lcia Çorbalar 0 27 Kasım 2014 19:34
Çiçek Bamya Çorbası Sim Çorbalar 0 15 Temmuz 2013 20:01
Kıkırdak çorbası (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:56
Bamya çorbası (eskişehir) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:48