22 Ocak 2011, 14:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yoğurtlu akşehir çorbası (konya) Malzemeler 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/2 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 8-9 su bardağı su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm) Terbiyesi için; 500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çay kaşığı tuz 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tepeleme yemek kaşığı un Ayrıca; 25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı kuru nane 2 çay kaşığı kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzüp 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın. Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün. Üzerine 8-9 su bardağı su ekleyip haşlayın, (düdüklü tencere kullanmanızı öneririm) İyice yumuşayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve buğdayı ocaktan alın. Terbiyeyi hazırlamak için;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın. Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin. Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyin. 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
akşehir, corbasi, konya, yoĞurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Akşehir Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 3 | 17 Ocak 2024 13:43 |
Yoğurtlu Sebze Çorbası 2 | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 16:22 |
Konya - Akşehir | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 29 Ağustos 2011 00:14 |
Sülbiye (akşehir- konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 22:44 |
şekerleme (akşehir konya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 15:02 |