IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 14:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu akşehir çorbası (konya)




Malzemeler
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1/2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
8-9 su bardağı su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm)
Terbiyesi için;
500 gr[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çay kaşığı tuz
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 tepeleme yemek kaşığı un
Ayrıca;
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı kırmızı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı
Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzüp 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın.
Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün. Üzerine 8-9 su bardağı su ekleyip haşlayın, (düdüklü tencere kullanmanızı öneririm) İyice yumuşayan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve buğdayı ocaktan alın.
Terbiyeyi hazırlamak için;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin.
Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ekleyin. 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
akşehir, corbasi, konya, yoĞurtlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Akşehir Tarihi Geçmişi SpinoZi İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 3 17 Ocak 2024 13:43
Yoğurtlu Sebze Çorbası 2 PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 16:22
Konya - Akşehir Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 29 Ağustos 2011 00:14
Sülbiye (akşehir- konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:44
şekerleme (akşehir konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 15:02