22 Ocak 2011, 14:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sucuk hapısası (kilis) Malzemesi: Şirelik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buğday nişastası Havara taşı Ceviz içi Sucuk ipi Yapılışı: Tanelerine ayrılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler curunda yıkanır, ezilir, süzülür, kaynatılır ve şerbet haline getirilir. Elde edilen şerbetin bir kısmı ayrılır, bir kısmı da sucuğun yumuşak ve tatlı olması için kaynatılır. Soğuk şerbetle nişasta karştırılarak yoğrulduktan sonra karışıma azar sıcak şerbet eklenir. Bu arada kaynamakta olan şerbetin altındaki ateş alınır ve karışım tahtadan yapılmış küçük kürekle sürekli karıştırılır. Daha önceden aralıklarla iplere dizilmiş olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler (ceviz içleri ıslatıldıktan sonra bir gün bekletilir. Sonra iğne ile ipe dizilir ve en az bir hafta açık havada kurutulur) bu karışırıma (hapısa) batırılarak, yüksekçe bir yere asılır ve güneşte kurutulur. Kuruyan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar bez torbalarda saklanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
hapisasi, hapısası, kilis, sucuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güveçte sucuk | Sarya | Kebaplar Köfteler | 2 | 25 Şubat 2022 08:58 |
Cevizli Sucuk Yapımı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:34 |
Tatlı sucuk (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:07 |