IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 14:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilis kebabi




İçindekiler:
1 kg Banvit Kırmızı Dana Kıyma
1 adet orta boy patlican
5 çorba kaşiği tereyaği
150 gr arpacik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (soyulmuş, bütün birakilmiş)
3 adet yeşil sivribiber (ince kiyilmiş)
8 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (kabuklari soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmiş)
800 ml su (kaynar)
3 çorba kaşiği nar ekşisi
1 çorba kaşiği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]iye
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Tarif:
• Patlicanlari alacali soyup, boyuna 4`e kesin. Her birini 3`er cm uzunluğunda tekrar kesin. Üzerlerine tuz serpip, 10-15 dak. dinlendirin. Bol suyla yikayip, kurulayin.
• Kiymaya tuz ekleyip, iyice yoğurun. Patlican lokmalari büyüklüğünde parçalar koparip, köfteler yapin. ?işlere patlican, köfte, patlican sirasiyla dizin. Mangalda veya önceden isitilmiş 220°C firinin izgara konumunda, köftelerin rengi değişip, patlicanlar hafif sararincaya kadar, yaklaşik 4-5 dak. pişirin.
• İki çorba kaşiği tereyağini isitip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lari ekleyin. Kariştirarak, hafif sararincaya kadar soteleyin. Köfte ve patlicanlari şişten çikararak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara ilave edin ve tavayi hafif hafif sallayarak 2-3 dak. pişirin.
• Kalan yaği ayri bir tavada isitip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ekleyin. Kariştirarak, hafif yumuşayincaya kadar, yaklaşik 2-3 dak. soteleyin. Domatesleri ilave edip, tavayi hafifçe sallayarak 1-2 dak. pişirin.
• Suyu ekleyip, hizli ateşte kaynama noktasina kadar isitin. Ateşi kisip, 3-4 dak. pişirin. Soğan, köfte ve patlicanlari katin. Bir kez kariştirin ve kisik ateşte yaklaşik 20-25 dak. pişirin. Tuz, karabiber serpip, nar ekşisini gezdirin. Bir kez daha kariştirip, ateşten alin.
• Biberiye serperek servis yapin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kebabi, kilis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BÜRYAN KEBABI Sarya EylulFM Paylaşım 0 19 Haziran 2023 13:13
EV YAPIMI BEYTi KEBABI Sarya Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:36
Abant Kebabi Seyra Kebaplar Köfteler 1 19 Kasım 2014 13:58
Bora 'dan Seçmeler - ORMAN KEBABI Bora Et Yemekleri 11 03 Nisan 2012 15:06