22 Ocak 2011, 14:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Soğanlama (kırşehir) 8-10[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg kıyma 4-5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3-4 sivribiber 7-8 dal maydanoz 1 çorba kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 100 gr tereyağı Tuz, kırmızı pulbiber, karabiber Hamur için: 3 su bardağı un 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı su Tuz 1. Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık tereyağını tavada eritip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Domates, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun. Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın. 2. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın. Tereyağla yağlayıp sıcak olarak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kirşehir, kırşehir, soğanlama |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırşehir El Sanatları | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 29 Ağustos 2011 00:53 |
Kırşehir Kiliseleri | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 29 Ağustos 2011 00:44 |
Kırşehir | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:35 |
Gendeme (kırşehir) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:36 |
Kırşehir Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:44 |