20 Ocak 2011, 09:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Molehiya (kıbrıs) Malzemeler: 1 kilo kurutulmuş molehiya yarım kilo isteğe göre et 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 1 adet iri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kilo su 1 baş ırı kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Önce kurutulmuş molehiyalar sıcak suda ıslatılır,suyunun süzülmesi için süzgece konulur. Daha sonra bir tencereye ince kıyılmıs sogan konur ve pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra ısteğe göre hazırlanan et eklenir. Etler ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar pişince salça ilave edilir. Hepsi biraz kavrulunca molehiyalar eklenır. Tuz, karabıber ilave edılıp suyu eklenir. YaklaŞık olarak 1 saat 15 dk piştikten sonra yemek hazır olur. Çukur tabaklarda servis edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kıbrıs, molehiya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiçek:"Ne olursa olsun Türkiye Kıbrıs davasının arkasındadır. Kıbrıs, milli davamızdır." | Seth | Haber Arşivi | 0 | 14 Kasım 2014 16:05 |
şam eli (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:01 |