20 Ocak 2011, 09:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hellim böreği (kıbrıs) Malzemeler 1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr) 3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr) 1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr) 300 gram rendelenmiş hellim 5 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (yaklaşık 250 gr) 1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı Hazırlanışı Yemeklik doğranan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yağda kızartılır. Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır. Biraz karabiber ilave et. Elinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun. Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurunve iki pezi (iki parça) yufka olarak aç.İkinci parça yufka bir kenarda dursun. Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine birazönce hazırladığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin. Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine ört.İkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belliedecek. Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kes.Böylece 30 parça börek oluşacak. Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
böreği, hellim, kibris, kıbrıs |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiçek:"Ne olursa olsun Türkiye Kıbrıs davasının arkasındadır. Kıbrıs, milli davamızdır." | Seth | Haber Arşivi | 0 | 14 Kasım 2014 16:05 |
Hellim Peynirli Çıtır Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Haziran 2014 20:46 |
Kabak böreği (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:08 |
Hellim Peynirli Mücver | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:27 |
Hellim Peynirli Salata | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 23:10 |