20 Ocak 2011, 08:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinli pilavuna poğaçası (kıbrıs) 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (oda sıcaklığında) 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un İç malzemesi için; 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]+1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı 1 adet iri boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (rendelenecek) 1,5 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, incecik doğranmış) 1 yemek kaşığı kuru nane İç harcını hazırlamak için; Derin bir kabın içine rendelenmiş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru naneyi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Doğranmış çekirdeksiz zeytin ya da file zeytini, bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akını ekleyip iyice elinizle karıştırın. karışımı bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; Sıvıyağ ve yoğurdu derin bir yoğurma kabına koyup üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı katın. Kabartma tozunu katıp unu da yavaş ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. (Unu az gebe 1-2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz). Hamuru oda sıcaklığında en az 60 dakika dinlendirip kıvama gelmesini bekleyin. Dinlenen hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar kopanp parçalan avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp içine zeytinli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı iç malzemesinden iki tatlı kaşığı koyduktan sonra D şeklinde kapatın. Ancak hamurun uçlarını iyice bastınp kapatmaya çalışmayın. Böylece poğaça piştiğinde kenarian yer yer açılıp içi görünecektir. Hazırladığınız poğaçalan sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine hiç bir şey sürmeyin. Poğaçaları 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında kenarian hafif kahverengi oluncaya kadar 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun, Not; Bu poğaçanın görünümü ufak pide gibi ve ağzı hafif açık olacak. Ortalama 10-12 adet poğaça olacaktır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kibris, kıbrıs, pilavuna, poğaçasi, poğaçası, zeytinli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıbrıs Usulu Zeytinli Ekmek Tarifi | MeyRa | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Aralık 2019 04:52 |
Pilavuna(KIBRIS MUTFAGI) | MeyRa | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Aralık 2019 03:56 |
Çiçek:"Ne olursa olsun Türkiye Kıbrıs davasının arkasındadır. Kıbrıs, milli davamızdır." | Seth | Haber Arşivi | 0 | 14 Kasım 2014 16:05 |
Ay Poğaçası | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:49 |
Pilavuna (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 09:16 |