20 Ocak 2011, 08:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | çıtır yufka yuvasında kayseri mantısı Malzemeler: 1 adet hazır yufka Hamur için: Yarım kilo un 4 adet bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay bardağı ılık su Yeteri kadar tuz İç malzemesi: 250 gram kıyma 1 adet küçük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeteri kadar tuz karabiber kekik 2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yoğurt sos: 2 su bardağı süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 dal taze nane Kırmızı yağ: 50 gram tereyağı 1 çay kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı: Bir adet hazır yufkayı açıp kahve fincan altlığı ile 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Yufkaya uygun iç içe geçen kepçelerin arasına yufkayı koyup kızgın yağda çıtır şeklinde kızartın. Havlu kağıt üzerine alın. İç malzeme için; kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sarımsağı rendeleyip, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru kekik koyarak yoğurun. Hamur için; unu havuz şeklinde açıp ortasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve suyu koyup kulak memesi şeklinde hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru ince açıp 3 cm karelere kesin. Hazırladığınız kıymayı kesilen hamurlara koyup, kenarları birleştirerek kapatın. (İsteğe bağlı mantıları fırında kurutabilirsiniz) Tereyağı eritip içine pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 dakika kızdırıp pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in renk almasını sağlayın. Süzme yoğurda sarımsağı rendeleyip kenara alın. Mantıyı az tuzlu suda 4 dakika haşlayın sonra önceden hazırladığınız çıtır yufkayı düz bir tabağa koyup içine haşlanmış mantıyı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosu, kırmızı yağı ve süslemek için taze nane yaprağını koyduktan sonra servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
citir, cıtır, kayseri, mantisi, yufka, yuvasinda |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
Yufka mantısı tarifi | AngeL | Makarnalar Pilavlar | 0 | 04 Ekim 2014 11:31 |
Hazır Yufka ile Tepsi Mantısı | Cappy | Hamur İşleri | 0 | 05 Mayıs 2014 18:54 |
Kayseri Mantısı (resimli) | AnqeL | Yöresel Yemekler | 7 | 14 Şubat 2012 18:06 |
Hazır Yufka Mantısı | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:41 |