20 Ocak 2011, 08:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayseri ketesi Hamur: 1 paket Yuva Yaş Maya veya 1 paket Yuva Instant Kuru Maya 150 g margarin (eritilmiş ılık) 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...](200 g) 1 çay bardağı ılık su (100 g) 1 yemek kaşığı şeker (20 g) 1 çay kaşığı tuz (5 g) Alabildiği kadar un İç Malzeme: 1/2 adet margarin 1 su bardağı +1 çay bardağı un (175 g) 150 g tahin 1 tatlı kaşığı tuz (10 g) 1,5 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (165 g) Üzeri için: 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını karıştırarak azar azar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Margarin ile unu kavurun, tuz ekleyin. Biraz soğutup tahin ekleyin ve karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya ayırın. Tahin-li karışımın yarısına dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edin. Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde 9 parça yapın. Yuvarlayın, el ile çanak şeklinde açarak ortalarına tahinli karışımdan dökün. Kapatın ve yoğurun. Bütün parçalara aynı işlemi uygulayın. Tekrar her bezeyi çanak şekline getirin ve içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li tahin karışımı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kenarlarından birleştirerek yuvarlayın ve yayılacak şekilde (küçük tabak büyüklüğünde) üzerinlerine bastırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Çatalla şekil verin. Üzerlerine çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200-210°C'lik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kayseri, ketesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayseriustasi.com Kayseri Elektrikçi, Kayseri Kaynakçı Ve Kayseri Su Tesisatçısı | ZeuS | Web Site Tanıtımı | 0 | 10 Aralık 2023 12:50 |
Erzurum ketesi tarifi | Beatrice | Yöresel Yemekler | 10 | 16 Aralık 2019 21:25 |
Şiran Ketesi | Sim | Hamur İşleri | 0 | 15 Temmuz 2013 20:08 |
Erzurum bohça ketesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:30 |
Ankara ketesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:55 |