20 Ocak 2011, 08:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ballı güllaç (kastamonu) 5 güllaç yaprağı 3 çorba kaşığı süzme bal 3 çorba kaşığı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı sıcak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kızartma için sıvıyağ Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Limon suyu 1. Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2. Cevizle balı bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. 3. Güllâç sarmalarını çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
balli, ballı, güllaç, kastamonu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güllaç :)) | Bora | Üye Resimleri | 3 | 01 Ağustos 2013 07:23 |
Balli güllaç (kastamonu) | MoHaC | Yöresel Yemekler | 0 | 11 Kasım 2011 14:39 |
Fırın Güllaç | Sevda | Tatlılar | 2 | 25 Ağustos 2011 17:46 |
Ballı güllaç (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:30 |