20 Ocak 2011, 08:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | çekme helvası (kastamonu) Su, şeker ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tozu karıştırılır, bakır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]anda 150-155 derece sıcaklıkta 30 dakika karıştırılır; soğuması için mermer tezgaha dökülür, 5 dakika soğumaya bırakılır, sonra da kayışlama makinasında beyazlaştırılır. Diğer tarafta, miyane (unla yağ karışımının pişmiş hali) hazırlamak için unla yağ pişirilir, bir gün dinlendirilir, sonra posta posta ısıtılıp, tepsiye konur. Kayışlama makinesinde beyazlaştırman şeker ile miyane karıştırılır. Tel tel oluncaya kadar 4 kişi tarafından çekiştirilir, çevrilir. Sonra soğumaya bırakılır. Patos makinesinden geçirilerek, toz haline getirilir, pres makinesinde preslenir, paketlenerek satışa sunulur. Not: Kastamonu'ya has olan Çekme Helvası'nı 10-12 firma üretiyor Türkiye'nin her tarafından gelen talepler karşılanıyor.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
cekme, helvasi, kastamonu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt Helvası | Sarya | Tatlılar | 1 | 05 Ocak 2023 14:36 |
Süt Helvası | vioLeta | Tatlılar | 9 | 13 Mayıs 2019 14:39 |
Un Helvası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:04 |
çekme helvası (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:34 |
Meşhur Kastamonu Hoşbeyzade Çekme Helva | oguz_10 | Tatlılar | 0 | 08 Nisan 2010 22:14 |