20 Ocak 2011, 08:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kastamonu banduması (ıslama) Malzeme: Yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da bir bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 7 adet kuru yufka 500 gr dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi 250 gr Teremyağ Tuz, karabiber, pulbiber Yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya bütün tavuğu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip tuz ve pulbiber serpiştirin. Kısık ateşte yaklaşık 90 dakika haşlayın. Pişen etin suyunu farklı bir tencereye süzün. Tavuk eti soğuyunca didikleyip karabiberle harmanlayın. Tavuk suyuna Teremyağ’ın yarısını ekleyip kaynatın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları 10 santim uzunluğunda 2 parmak genişliğinde kesin, kestiğiniz her parçayı tereyağlı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sulu tencereye batırarak dürüm şeklinde sarın. Yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye ufak dürümler halinde dizin. Kalan Teremyağ’ı bir sos tenceresinde eritin. Tepsiye dizdiğiniz dürümlerin üzerine eritilmiş Teremyağ’ı fırçayla sürün. Üzerlerine önce didiklenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etini sonra da dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içlerinin yarısını serpiştirin. İkinci kata da aynı şekilde kalan dürüm yufkaları dizin. Tekrar fırçayla yağlayın. Üzerlerine kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içlerini serpin. Tepsiyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Ardından önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bandumasi, islama, kastamonu, İslama |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
GAYRET-İ İSLAMA NE OLDU? | Desmont | Tarih | 0 | 18 Kasım 2014 22:04 |
Aşığım İslama | Ecrin | İslamiyet | 0 | 16 Mart 2014 10:10 |
İslama Göre Şehitlik | Violent | Haber Arşivi | 0 | 23 Ocak 2014 23:47 |
İslama Göre İnsan | Kalemzede | İslamiyet | 0 | 25 Temmuz 2011 12:59 |
Cevizli Patlıcan Banduması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:29 |