![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Bozbaş (piti) (kars) Malzemeleri: (6 Kişilik) 1 kg. dömaca veya yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] budu yarması 250 gr.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım kilo baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iki büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeteri kadar tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sarıkök. Yapılışı: Nohut bir akşam evvelinden ılık suya konur. Ertesi sabah kabuktan çıkarılır. Et 8-10 parçaya ayrılır. Her ikisi de (nohut ve et) yıkandıktan sonra tencereye konur. Eğer düdüklü tencere kullanılıyorsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larda temizlenip dörde bölünür. Patateslerde aynı şekilde doğranıp, tuzu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ve sarıkök tozu bunlara ilave edilir. Bütün bunların üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatıldıktan sonra sıcak ateşe konur. İlk düdük çaldıktan 20 dakika sonra tencere ateşten alınır. Şayet normal bir yemek tenceresinde pişirilecek ise,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], et vs. bir saat kaynatıldıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ilave edilir. Bundan sonra da iki saat hafif ateş üzerinde pişmesi devam ettirilir. Bazı yerlerde mesela Iğdır ilinde bozbaş yemeği güveçte pişirilir. Arzu edenler bu yemeğe 10-15 tane ikiye ayrılmış yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve iki tane de dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i doğrayıp koyarlar. Servisi : Yemeğin suyu evvela tabaklara alınır. Ekmek (bilhassa lavaş dediğimiz yufka ekmek) buna doğranıp çatalla yenilecek kadar ıslatılıp yenir. İkinci olarak da eti, nohudu ile beraber alıp ezerek ve birbirleriyle karıştırılarak yenilir. Patates nişasta olduğu için pişme esnasında eridiğinden ezilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ete daha hoş bir lezzet verir. Yemeğin yanında yeşil veya baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhakkak bulundurulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bozbaş, kars, piti |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ani \ Kars | efLatun | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 03 Mart 2012 23:11 |
Kars | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:31 |
Kars yahnisi (kars) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:25 |
Kurze (kars) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:21 |