10 Ocak 2011, 17:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karaman kebabı (karaman) Malzemeler: 1,5 kilogram et (but tarafından), 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 demet maydanoz, 3 adet defne yaprağı, 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sirkesi, 4-5 adet karabiber tanesi, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar et suyu, 1 sap[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası. Hazırlanışı: Geniş bir tabağa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve defneyap-raklarını, karabiber tanelerini, kıyılmış maydanozu serpin. Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlerle doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la örtün. Eti bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin. Domates salçasını bir yemek kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Zeytinyağı ısınınca et parçalarını alıp, tencereye ekleyin. Eti karıştırarak pembe-leşene dek kavurun. Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün. Üstü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Yemeği orta ateşte pişirin. Et piştikten sonra delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirin. Havucu dilimleyip tabağı süsleyin. Kalan salçayı süzgeçten geçirin ve yemeğin üstüne döküp servis yapın.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
karaman, kebabi, kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karaman | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 17:51 |
Karaman | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 25 Ağustos 2011 01:42 |
Karaman Medreseleri | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 22 Ağustos 2011 15:27 |
Karaman | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:56 |
iLLer\kArAmAn | konTes | İç Anadolu Bölgesi | 1 | 20 Mart 2009 23:53 |