10 Ocak 2011, 17:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | şebit-pilav (karaman) MALZEMELER Et (Koyun, Hindi, Tavuk) 1 kg. tereyağı 3 çorba kaşığı Domates salçası 3 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı yeşilbiber 5 adet domates 3 adet nohut 1 Su bardağı bulgur 3 Su bardağı Et suyu 4 Su bardağı YAPILIŞI: Pilav üzerine dökülecek etin (kebap) hazırlanışı: Bir tencereye iki çorba kaşığı salça tereyağı, önceden hazırlanmış haşlanmış et, kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve et suyu konularak 5 dakika kaynatılır. Pilav: Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı salça, 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 3 adet yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlanıp 6 su bardağı et suyu konularak 15-20 dakika süre ile kısık ateşte pişirilir. Pişirilip ve 10 dakika dinlendirildikten sonra pilav tabaklara konularak önceden hazırlanan kebap (et) ve baharat üzerine dökülerek şebit ekmek (yufka) ile servis yapılır. Genellikle yufkaya sarılarak, yanında ayran ile yenilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
karaman, şebitpilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? Malzemeleriyle Kayseri yağlaması tarifi | Zeytin | Yöresel Yemekler | 5 | 16 Ağustos 2023 11:48 |
Karaman | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 17:51 |
Şebit Yağlaması | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 17 Şubat 2012 01:34 |
Karaman kebabı (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:19 |
Sulu pilav (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 07 Ocak 2011 16:19 |