10 Ocak 2011, 16:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tahranabaşı (karaman) MALZEMELER Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet Patates 1 kg. Kuru Reyhan 1 çay kaşığı Kekik 1 çay kaşığı Pul Biber 1 çay kaşığı Kavrulmuş Kuru Kıyma 250 gr. Yumurta 2 adet Un 2 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Sıvı yağı 5 çorba kaşığı İnce düğürcük 250 gr. YAPILIŞI: 1) Patatesleri haşlarız, doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri sıcak olarak rendeleriz, tüm baharatları ilave ederiz. Kuru kıyma (doğranmış),[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], un, sıvı yağ ve düğürcük de ilave ederiz. 2) Tüm bu karışımı yaklaşık 5 dakika yoğururuz. Karışımdan küçük bezeler alarak (ceviz büyüklüğünde) çay tabak altı büyüklüğünde yuvarlak olarak elde açıyoruz. 3) Daha önce yağladığımız fırın tepsisine koyarak 175 derece sıcaklıktaki fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiririz. 4) Sıcak olarak servis yaparız.Yanında ayran veya komposto ile ikram edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
karaman, tahranabaşi, tahranabaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karaman | Zen | Tarih | 0 | 14 Mayıs 2014 17:51 |
Karaman | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 25 Ağustos 2011 01:42 |
Karaman - Sarıveliler | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 22 Ağustos 2011 15:03 |
Karaman | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:56 |
Karaman kebabı (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:19 |