10 Ocak 2011, 16:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tahinli un helvası (karaman) MALZEMELER Tahin susam tahini 1 kg Pekmez[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pekmezi yarım kg Un ekmeklik un 1 su bardağı Su 1 çay bardağı YAPILIŞI: 1) Büyük bir tencereye tahin konur, içine unu ilave edip orta harlı ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur. 2) Pekmez ile su ayrı bir kapta karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Pembeleşmiş olan tahinin üzerine kaynamakta olan pekmezin tamamı birden dökülür. Tencerenin ağzı kapatılır. 3) 2 dakika sonra tencerenin ağzı açılır. Orta harlı ateşte yavaş yavaş yağı yüzeye çıkana kadar karıştırılır. Bu süre yaklaşık beş dakikadır. 4) Servise hazır hale gelen pekmezli tahin helvası servis tabağına alınır, kaşıkla şekil verilir, soğuduktan sonra yenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
helvasi, helvası, karaman, tahinli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahinli Kurabiye | NurSima | Hamur İşleri | 0 | 08 Mart 2021 14:44 |
Tahinli Un Helvası Tarifi | yeSa | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 29 Mart 2020 18:35 |
Tahinli Kurabiye | Zen | Hamur İşleri | 0 | 31 Ekim 2012 22:43 |
Tahinli Dolma | Liaaa | Dolma ve Sarmalar | 0 | 10 Şubat 2012 15:29 |
Karaman kebabı (karaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:19 |