18 Kasım 2010, 16:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | TERMAL TATLISI (yalova) Malzemeler; Krep hamuru için; 15gr. un 1 ad. yumurta 3 gr. çiçek yağı 1 gr. tuz 1 gr. şeker İçi ve Sosu için; 50 gr. elma marmeladı 5 gr. kavrulmuş nüverde 50 gr. vişne reçeli 5 gr. nişasta 50 gr. Su YAPILIŞI Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır. Teflon tavada pişirilir. Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür. Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilerek servise sunulur. | |
|
Etiketler |
tatlisi, termal, yalova |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yalova Termal Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 2 | 18 Mayıs 2024 07:05 |
Miflöylü yalova kebabı (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:49 |
Termal sarma (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:48 |
Termal tatlısı (yalova) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:47 |
TERMAL SARMA (yalova) | yoSun | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:01 |