10 Kasım 2010, 18:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dövme çorbası (katma, müteble) (hatay) MALZEMELER 1 kg. dövme 2 litre su 1,5 kg. katı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz YAPILIŞI Bir tencereye su ile beraber dövme ve tuz eklenerek ateşe alınır. Su kaynamaya başlayınca altı kısılarak ve hiç karıştırılmadan, dövmenin pişmesi kontrol edilerek ateşten alınır. Bir kenarda bekletilerek soğuması sağlanır. Soğuyan dövmenin üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] boca edilerek karıştırılır. Buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra katı durumda olan bu çorbaya biraz su eklenerek sulandırılır ve yenir. Not: Yaz aylarında bu çorbaya buz eklenerek veya soğuk su eklenerek, soğuk içilen bir çorbadır. Bu çorbanın bir değişik versiyonunda;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katıldıktan sonra tencere dışarıda 24 saat bekletilerek içindeki yoğurdun ekşimesi sağlanır. Ekşimsi ve soğuk çorba halinde içilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, dövme, hatay, katma, müteble |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası Tarifi | CyBeR | Çorbalar | 0 | 09 Ekim 2021 18:04 |
Böbrek çorbası (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Kasım 2010 18:06 |
Böbrek çorbası (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 07 Kasım 2010 18:45 |
Işkembeli dövme (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 05 Kasım 2010 04:21 |
Hatay usulü dövme (keşkek) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:21 |