06 Kasım 2010, 09:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaysılı gerdan (hatay) MALZEMELER 1 adet gerdan (koyun) 20 adet kuru kaysı 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 avuç iç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 bardak su 1 yemek kaşığı nar ekşisi Karabiber Tuz YAPILIŞI Gerdan önce güzelce yıkanır. Tuz ve karabiberle ovulur. Tavada eritilen yağda çevrilerek kızartılır. 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır. Bademler haşlanarak kabukları soyulur. Kaysılar Ilık suda bekletilerek şişmeleri sağlanır. Düdüklü tencerede oluşan et suyu başka bir tencereye alınarak 2 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası ile birlikte bir taşım kaynatılır. Pişmiş olan gerdanlık etleri kemiklerinden ayıklanarak kaynamakta olan salçalı suya bırakılır. Kaysı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler üstüne serpilerek nar ekşisi ve tuz serptikten sonra 15 dk. pişirilip servis edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gerdan, hatay, kaysili, kaysılı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KaySıLı Cheesecake | Sarya | Pastalar | 0 | 16 Ocak 2024 18:33 |
Gerdan Böreği | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 03 Mayıs 2014 10:47 |
Gerdan Eti Haşlama | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 03 Ağustos 2013 19:07 |
Gerdan Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:59 |
Gerdan Haşlama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:28 |