IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Kasım 2010, 04:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Darabalı köfte (hatay)




MALZEMELER

500 gr. ince bulgur
1 tatlı kaşığı kimyon
500 gr. köftelik et
1 çorba kaşığı un
250 gr. iç yağı
6 çorba kaşığı tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 su bardağı su
4 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı nane
2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tatlı kaşığı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YAPILIŞI
Köftelik et macun kıvamına gelinceye kadar (et öğütücüsünde) kıyılır. Bulgur, bir tepsi de 1,5 bardak su ile ıslatılır. Daha sonra kimyon,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un ilave edilerek elle yoğurulur. iyice özdeşleştikten sonra bulgura köftelik et eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmakla oyulup mekik haline getirilir. Daha önceden hazırlanan iç yağı havanda dövülerek içine nane ve tuz katılarak ovulup hazırlanmış olan mekiklerin içine doldurulur ve kapatılır. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yıkanır, doğranır. Bir tencerede bir kaşık tereyağı eritilip içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nan e ilave edilerek birlikte pişirilir. Ispanaklar pişince tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su eklenerek biraz daha kaynatılır. Sonra orukların bulunduğu kaba dökülerek orukların[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la pişmesi sağlanır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
darabali, darabalı, hatay, köfte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatay Arkeoloji Müzesi - Hatay Sarya Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 15 Ağustos 2023 12:05
Milyonfest Hatay, Arsuz 23-24-25-26 Temmuz 2020'de Hatay, Arsuz'da! (ANA KONU) Kalemzede Konserler & Etkinlikler 0 07 Mart 2020 23:46
Daybulet (Bulgurlu Top Köfte) Hatay Yöresi Elysian Yöresel Yemekler 0 24 Kasım 2014 10:47
Çiğ Köfte Çalıkuşu Kebaplar Köfteler 0 27 Nisan 2012 19:18
Pasta kalıbında köfte (hatay) Sır Yöresel Yemekler 0 05 Kasım 2010 04:35