05 Kasım 2010, 04:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Darabalı köfte (hatay) MALZEMELER 500 gr. ince bulgur 1 tatlı kaşığı kimyon 500 gr. köftelik et 1 çorba kaşığı un 250 gr. iç yağı 6 çorba kaşığı tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1,5 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1,5 su bardağı su 4 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı nane 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı toz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI Köftelik et macun kıvamına gelinceye kadar (et öğütücüsünde) kıyılır. Bulgur, bir tepsi de 1,5 bardak su ile ıslatılır. Daha sonra kimyon,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un ilave edilerek elle yoğurulur. iyice özdeşleştikten sonra bulgura köftelik et eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak parmakla oyulup mekik haline getirilir. Daha önceden hazırlanan iç yağı havanda dövülerek içine nane ve tuz katılarak ovulup hazırlanmış olan mekiklerin içine doldurulur ve kapatılır. Diğer tarafta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yıkanır, doğranır. Bir tencerede bir kaşık tereyağı eritilip içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve nan e ilave edilerek birlikte pişirilir. Ispanaklar pişince tuzlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su eklenerek biraz daha kaynatılır. Sonra orukların bulunduğu kaba dökülerek orukların[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la pişmesi sağlanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
darabali, darabalı, hatay, köfte |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hatay Arkeoloji Müzesi - Hatay | Sarya | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 15 Ağustos 2023 12:05 |
Milyonfest Hatay, Arsuz 23-24-25-26 Temmuz 2020'de Hatay, Arsuz'da! (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Daybulet (Bulgurlu Top Köfte) Hatay Yöresi | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Kasım 2014 10:47 |
Çiğ Köfte | Çalıkuşu | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Nisan 2012 19:18 |
Pasta kalıbında köfte (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 05 Kasım 2010 04:35 |